Delprosjekt:
Kvalitetskontroll

Ansvarlig:
Trond Ivar Fossaas (trond.i.fossaas@hiof.no)
Innledning:
Over hele serveren er det mange dokumenter som inneholder feil i HTML-koden, dette er det ønskelig å få rettet opp, slik at det ikke plutselig dukker opp deler av HTML-kode som ren tekst i dokumentene (eks. "<").

Det er også mange linker som ikke virker, både eksterne og interne. En del av linkene er feil fordi dokumentene som de peker til er flyttet, dette må rettes opp, og de andre som er feil, må fjernes.

Hva har vi gjort:
Først brukte vi Weblint til å sjekke for feil i HTML-koden, og gikk deretter gjennom hele serveren manuelt og rettet opp de fleste feilene. Det kan hende at det er noen feil vi har oversett, men det er kun feil som ikke blir vist på skjermen, det vil si feil som er dårlig HTML-stil uten at det er feil kode.

Så brukte vi Webxref til å sjekke alle linker, både interne og eksterne, deretter rettet vi opp de linkene som det var noen feil med. De aller fleste interne linker skal nå være rettet opp, det samme gjelder for eksterne, men det kan fortsatt forekomme noen feil innimellom.

Erfaringer:
En stor del av dette prosjektet hadde vært unngått om man hadde brukt Weblint hver gang man legger inn nye dokumenter på serveren.

Det er også viktig at man sjekker Webxref med jevne mellomrom, og oppdaterer sidene som inneholder linker som ikke blir funnet, både interne og eksterne.

Mulige forbedringer:
  • Lage script som automatisk oppdaterer linker, og retter opp html-kode.
Prosjektfakta
Tidsestimering:
  • 152 timer
Ressurser:
  • HTML Sourcebook, Third Edition av Ian S. Graham
Programvare
  • Weblint
  • Webxref
  • Emacs